LMD 2023_upload
Luxlait collage
5th LMD (Twitter Post)
LMD2021 Slider (1)
LMD2019 Summary
LSfM Launch Event (January 2016)
LSfMNotice-10OCT2024
1
LSfMSocialVisitInstitutVitiVinicole
5thLMD-2
SEEYOUTHERE
previous arrow
next arrow

WëllkommBienvenueWillkommenWelcome

bei der Luxembourg Society for Microbiology !à la Société Luxembourgeoise de Microbiologie, Luxembourg Society for Microbiology !bei der Luxembourg Society for Microbiology !to the Luxembourg Society for Microbiology!

Déi mikroskopesch kleng Welt vun Viren, Bakterien, Archae’en, Champignon’en, Protozoairen an aneren winzege Liëwewiesen ass extrem faszinant a villfälteg!

Mikroorganismen spillen eng immes wichteg Roll an eisem déigleche Liëwen. Eis Haut, eise Mond an eist Gedärms si koloniséiert mat Milliarden vun harmlosen Bakterien, déi eis virun der Invasioun vu Krankheetserreger schützen an eis z.B. bei der Verdauung hëllefen. Mat der Ënnerstëtzung vun Bakterien an Hiëf gin Kéis, Yogourt, Sauerkraut, Brout, Wäin a Béier hiergestallt. Ouni déi eenzegarteg metabolesch Kapazitéiten vun de Mikroben ass keen biogeochemeschen Cyclus komplett. An och eist Ofwaasser gëtt an de Kläranlagen duerch d’Zesummespill vu sëllegen Mikroorganismen erem méi propper.

Niewent der grousser Majoritéit vun harmlosen an essentiellen Mikroben gin et awer och eng Rei vun Viren, Bakterien, Parasiten a Champignon’en, déi beim Mënsch, den Déieren oder de Planzen kënnen Infektiounen ervirruffen. Iwer 1.400 verschidden Krankheetserreger sin bis dato bekannt. Eise Gesondheetssystem ass historesch dann och op d’Bekämpfung vun Infektiounskrankheeten opgebaut, woubei och hautesdaags nach etlech Epidemien an Pandemien weltwäit ausbriëchen.Le monde microscopique des virus, bactéries, archées, champignons, protozoaires et autres minuscules êtres vivants est extrêmement fascinant et diversifié, vu que les microorganismes jouent un rôle essentiel dans notre vie quotidienne !

Notre peau, bouche et intestins sont littéralement envahis et colonisés par des milliards de bactéries qui nous protègent de l’invasion par des pathogènes microbiens, ou qui nous aident à digérer nos aliments. Nous transformons nombre d’aliments comme le fromage, le yaourt, la choucroute, le pain, le vin et la bière grâce aux bactéries et levures. Aucun cycle biogéochimique n’est complet sans l’intervention de microorganismes. Dans les stations d’épuration ou les installations de production de biogaz, l’action commune d’une multitude de différents microbes aident à épurer les eaux usées et à produire de l’énergie.

Cependant, à côté de la vaste majorité de microorganismes bénins et essentiels, certains virus, bactéries, champignons ou parasites peuvent provoquer des infections chez l’Homme, les animaux et les plantes. Plus que 1.400 microbes pathogènes sont connus à ce jour, ce qui fait que notre système de santé publique a historiquement été établi pour contrecarrer les effets néfastes des maladies infectieuses. Encore aujourd’hui, des épidémies et pandémies sont régulièrement déclarées au niveau mondial.Die mikroskopisch kleine Welt von Viren, Bakterien, Archaea, Pilzen, Protozoen und anderen winzigen Lebewesen ist extrem faszinierend und vielfältig!

Mikroorganismen spielen eine gewaltig wichtige Rolle in unserem täglichen Leben. Unsere Haut, unser Mund und unser Darm sind kolonisiert mit Milliarden von harmlosen Bakterien, die uns vor der Invasion von Krankheitserregern schützen und uns z.B. bei der Verdauung helfen. Mit der Unterstützung von Bakterien und Hefe werden Käse, Joghurt, Sauerkraut, Brot, Wein und Bier hergestellt. Ohne die einzigartigen metabolischen Kapazitäten von Mikroben ist kein biogeochemischer Zyklus komplett. Und auch unser Abwasser wird in den Kläranlagen durch das Zusammenspiel von vielen verschiedenen Mikroorganismen wieder sauberer.

Neben der grossen Majorität von harmlosen und essentiellen Mikroben gibt es aber auch eine ganze Reihe von Viren, Bakterien, Parasiten und Pilzen, die beim Mensch, den Tieren oder den Pflanzen Infektionen hervorrufen können. Über 1.400 verschiedener Krankheitserreger sind bis dato bekannt. Unser Gesundheitssystem ist historisch auf die Bekämpfung von Infektionskrankheiten aufgebaut, wobei auch heutzutage noch vermehrt Epidemien und Pandemien weltweit ausbrechen.The microscopic world of viruses, bacteria, archaea, fungi, protozoa and other tiny living beings is extremely fascinating and diverse, and microorganisms play important roles in our daily lives.

Our skin, mouth and gut are colonized by trillions of harmless bacteria that protect us from the invasion by pathogens and help us digest our food. We process food with the help of bacteria and yeasts which underpin the production of cheese, yoghourt, sauerkraut, bread, wine and beer. No biogeochemical cycle in the world is complete without the unique metabolic capacities of microorganisms.

Furthermore our domestic wastewater is treated in sewage treatment plants, where many different microorganisms act in concert to treat the water.

Besides the vast majority of essential and benign microorganisms, some viruses, bacteria, parasites and fungi are pathogenic and can cause severe disease in animals and humans. To date, more than 1,400 different infectious microbes have been identified. Our public health system historically has been built upon the issues created by these tiny troublemakers, sometimes causing important outbreaks and pandemics worldwide.

Mat der Luxembourg Society for Microbiology wëlle mir all d’Akteure, déi an hiren professionellen a schouleschen Aktivitéiten oder an hirer Fräizäit aktiv, direkt oder indirekt mat Mikroorganismen ze din hun, regruppéiren.

Déi verschidden Missiounen an Objektiver vun der LSfM kënnen folgendermoossen opgezielt gin:

  • Themen ronderem d’Mikrobiologie zu Lëtzebuerg an am Ausland federéiren,
  • Eventer, Konferenzen, Ateliere’n an Expert’s-Gruppen organiséiren,
  • Kollaboratiounen an Informatiounsaustausch ënnert hire Memberen promovéiren,
  • Weiderbildungen an Methodologie-Austausch ubidden,
  • Studenten mat engem Lien zu der Mikrobiologie an zu Lëtzebuerg ënnerstëtzen.Au sein de la Luxembourg Society for Microbiology, nous visons à regrouper tous les acteurs impliqués directement ou indirectement autour de la microbiologie, que ce soit au niveau de la recherche scientifique, du diagnostic clinique, de l’industrie agro-alimentaire ou pour des activités scolaires et de loisir.

Les missions multiples de la LSfM visent à :

  • Fédérer les activités autour de la microbiologie au Luxembourg et à l’international,
  • Organiser des événements, conférences, ateliers et groupements d’experts,
  • Promouvoir des collaborations et interactions parmi ses membres,
  • Concentrer des synergies méthodologiques et des offres de formation,
  • Soutenir les étudiants ayant un lien avec la microbiologie et le Luxembourg.Mit der Luxembourg Society for Microbiology möchten wir alle Akteure, die in ihren professionellen und schulischen Aktivitäten oder in ihrer Freizeit aktiv, direkt oder indirekt, mit Mikroorganismen zu tun haben, vereinen.

Die verschiedenen Missionen und Objektive von der LSfM können folgendermassen aufgezählt werden:

  • Themen der Mikrobiologie in Luxemburg und im Ausland zusammenschliessen,
  • Events, Konferenzen, Workshops und Expertengruppen organisieren,
  • Kollaborationen und Informationsaustausch zwischen den Mitgliedern fördern,
  • Weiterbildungen und Methodologie-Austausch anbieten,
  • Studenten mit einem Draht zu der Mikrobiologie und zu Luxemburg unterstützen.Within the Luxembourg Society for Microbiology (LSfM), we seek to regroup all the actors dealing either directly or indirectly with microorganisms in their professional life, studies or leisure activities. The multiple missions, aims and scopes of the LSfM are as follows:
  • Federate microbiology topics in Luxembourg and abroad
  • Organize events, conferences, workshops and expert groups
  • Promote collaboration and information exchange among its members
  • Seek “best practices” and offer training activities
  • Support students in the field of microbiology with a link to Luxembourg.

Zéckt net fir Member bei der LSfM ze gin, bei eisen Aktivitéiten matzemachen an op eiser Websäit praktesch Informatiounen sichen ze goën. Fir all weider Froën oder Renseignementer sti mir Iech gären zur Verfügung.

Jos Even, president.Rejoignez-nous, explorez notre site web et n’hésitez pas à nous transmettre vos questions, suggestions et input pour promouvoir davantage la microbiologie au Luxembourg !

Jos Even, president.Sie sind als Mitglied bei der LSfM herzlich willkommen, um bei unseren Aktivitäten mitzumachen und auf unserer Webseite praktische Informationen zu finden. Für weitere Fragen oder Auskunft stehen wir Ihnen gerne zur Verfügung.

Jos Even, president.Please feel free to join us, have fun with our website exclusively dealing with microbiology in Luxembourg, and do not hesitate to contact us for any questions and inquiries or purposes.

Jos Even, president.

partnerships